Qeveria pagoi parat për Qendër për kulturë: GREVA VAZHDON

Qendra per kulture, Centar za kulturuMinistria e financave e Malit të Zi ka paguar të hënën 35 mijë euro komunës së Ulqinit, e këto mjete menjëherë janë paguar në xhiro-llogarinë e Qendrës për kulturë. Me këto para janë paguar edhe 3 paga të punëtorëve në këtë ndërmarrje publike.

Paralajmërimi që këto para janë paguar sot ka sjell të hënën mbrëma ndërprerjen e grevës së urisë të punëtorëve të Qendrës, por ato edhe të hënën vazhduan me grevë. “kështu do të jetë deri sa të na paguhen edhe dy paga të kërkuara. Pastaj do të shohim çka dhe si më tej, sepse borxhi ndaj nesh në këtë moment është pesë rroga dhe 39 kontribute”, tha kryetarja e Organizatës sindikale të Qendrës për kulturë Lilana Janinoviq.

Pika e cila mund ta „mbush kupën“ e pakënaqësisë së punëtorëve tjerë të ndërmarrjeve publike të Ulqinit është paralajmërimi që këto ditë mund ti paguhet një pagë të punësuarve në organet e qeverisjes lokale. „ne nuk kemi asgjë kundër që ato të marrin pagat, por neve na detyrohet nga dy deri në katër herë më shumë se atyre. Mendojmë që duhet të ekzistoj sado pak barazi dhe solidaritet nëse të gjithë financohemi nga buxheti komunal. Aq më shumë se drejtuesit e komunës janë lavdëruar që ka suficit në buxhet mbi 550 mijë euro. Do të thotë ka para, ndërsa neve na jepet nga pak. Me këtë nuk do të pajtohemi“, deklaruan përfaqësuesit e sindikatës të disa ndërmarrjeve publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do