Qeveria: PORTI I PESHKATARËVE NË FILLIM TË PLAZHIT TË MADH

Vlada, QeveriaQeveria e Malit të Zi miratoi të enjten Vendimin për hartimi  e Ndryshimeve dhe plotësimeve të Studimit shtetëror për lokacionin “Kepi i Gjeranave – Port Milena”.

Iniciativën për ndryshet dhe plotësimet e këtij dokumenti planifikues e dorëxoi Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural me qëllim përfshirje  në këtë dokument të portit të peshkatarëve në këtë lokacion dhe përmirësimin e kushteve të peshkatarisë.

Po ashtu, synimi i ndryshimeve dhe plotësimeve të këtij plani është që të rishikohe zgjidhjet urbanistike në kuadër të dokumentit ekzistues dhe në bazë të nevojave zhvillimore të krijohen parakushtet për zhvillimin e turizmit, parandalimin e zgjerimit të pakontrolluar të vendbanimeve, ruajtjen e identitetit të vendbanimeve, si dhe përmirësimin e përmbajtjes së standardit shoqëror dhe infrastrukturës komunale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas