Qeveria: PRESIM QË KUVENDI TË LEJOJË HAPJEN E PUSEVE PRANË ULQINIT

Vlada, QeveriaQeveria malazeze ia lejoi konsorciumit italo-rus Eni-Novatek koncesionin për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit.

Nga Qeveria kanë thënë se tani pritet që Kuvendi i Malit të Zi të miratoi kontratën dhe që hulumtimet të nisin gjatë këtij vit.

Sipas kontratës, Eni-Novatek është obliguar që të hap tre puse dhe një pus shërbyes. Një nga puset do të jetë në thellësi prej 6.500 metër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…