Qeveria: SHTYHET FILLIMI I KËRKIMEVE TË NAFTËS AFËR ULQINIT

Polar Empress, naftaShpimi i parë testues i cili duhet të tregojë se a ka naftë në nëndetin malazez dhe i cili ishte i planifikuar për verën e këtij viti, u shty për vitin e ardhshëm, për shkak të pandemisë së koronavirusit, u njoftua nga Drejtoria për Hidrokarbure.

Siç transmeton “Vijesti”, nga ky organ shtetëror vlerësojnë se kjo punë duhet të nis në fillim të vitit të ardhshëm.

Qeveria e Malit të Zi nënshkroi dy kontrata për koncesionin e kërkimit dhe prodhimit të naftës dhe gazit në nëndetin dhe atë me konzorciumin italo – rus Eni dhe Novatek, ndërsa tjetrin me kompanin greke Energean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…