Qeveria: TURISTËT NGA VENDET E RAJONIT VAZHDOJNË TË HYJNË PA PENGESA NË MAL TË ZI

Situata epidemiologjike në Ulqin është gjithnjë e më kërkuese, njoftohet nga Qeveria e Malit të Zi.

Gjatë prezantimit të masave të reja epidemiologjike është thënë se nga e shtuna do të ashpërsohen kushtet për hyrje në Mal të Zi, mirëpo kjo nuk vlen për vendet e rajonit (Kosovë, Shqipëri, Serbi, Kroaci, Bosnje e Hercegovinë dhe Maqedoni Veriore) të cilët do të vazhdojnë të hyjnë pa pengesa në Mal të Zi.

Janë për më rigoroze edhe rregullat të cilat kanë të bëjnë me dasmat, ditëlindjet dhe festat tjera private të cilat organizohen në objektet hotelierike.

Po ashtu, rekomandim i Qeverisë është që kohëzgjatje e orës së mësimit të kufizohet në gjysmë ore.

Masat e plota mund ti lexoni duke klikuar KËTU.

One Response

  1. Per shkak te mospranimit te Kosoves ne Organizaten e Kombeve te Bashkuara per Arsim, Shkence dhe Kulture (UNESCO), ne nentorin e vitit 2018, Qeveria e atehershme e Kosoves e udhehequr nga Ramush Haradinaj, kishte vendosur takse doganore, fillimisht 10 dhe me pas 100 per qind, ndaj mallrave te importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina. Nga qeveria pasuese, e udhehequr nga Kurti, me 31 mars, 2020 taksa u shnderrua ne reciprocitet me Serbine, gje qe nxiti kundershtim ne Serbi, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkim Evropian. Heqja e kesaj mase ishte vendimi i pare i pasardhesit te Kurtit, Avdullah Hotit, i cili e hoqi reciprocitetin me 6 qershor, gje qe mundesoi rinisjen e dialogut politik mes Prishtines dhe Beogradit zyrtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Ulcinj Art Festival”: PROJEKTI “AIDA” BASHKON AKTORËT NGA ITALIA, SHQIPËRIA DHE MALI I ZI

TV Ul-info: PLAZHI I GRAVE DHE PELOIDI – PASURI NATYRORE TË ULQINIT

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN
Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Bojan Gjakonoviq përsëri paralajmëroi për rrezikun e erozionit në Adën e Bunës. “Nëse asgjë nuk bëhet, objektet dhe plazhi në

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument, i cili pas Planit Hapësinor –

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty ku aktualisht është duke ndjekur edhe mësimet