Qeveria vërtetoj Ligjin e të mirave detare: SHTETËRORE ÇDO GJË PËRGJATË BREGDETIT

velikaplazatoulcinjQeveria malazeze vërtetoj dje Propozim Ligjin për të mira detare, i cili vitin e ardhshëm do të shqyrtohet në Parlamentin shtetërorë. Me këtë dokument parashihet rregullimi i marrëdhënieve pronësore, menaxhimit, përdorimit, avancimit dhe mbrojtjes së të mirave detare.

Kufirin e të mirave detare do ta caktoj Komisioni i veçantë shtetërorë, ndërsa e meriton Qeveria. Shtohet që “të mirat detare janë në pronësi shtetërore, nëse për disa pjesë nuk është përcaktuar ndryshe me ligj”.

Është vërtetuar po ashtu që të themelohet Agjencia e cila do të menaxhoj të mirat detare.

Përndryshe, nga teksti i Propozimit të ligjit është evidente që vërejtjet kyçe të cilat vinin nga Ulqini nuk janë miratuar. Anëtari i Grupit të punës për punimin e këtij ligji të cilën e formoj Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizëm ishte Xhaudet Cakuli, i cili është dhe kryetar i Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq