QIMJA E FLOKUT TË PROFETIT MUHAMED NË ULQIN

Një nga mrekullitë e vërteta në Ulqin, për të cilën shumë pak flitet, është qimja e flokut të profetit Muhammed (a.s.). Sipas gojëdhënës së besueshme ai i ndau qimet e flokëve miqve të vet mbas kryerjes së haxhit.

Ashabët i kanë ruajtur me kujdes dhe i kanë lënë në amanet gjeneratave që vinin mbas tyre. Të gjithë gjeneratat e ardhshme i kanë ruajtur në vendet e fshehta, kështu që edhe sot mund të shihen në pjesë të ndryshme të botës. Sakal-i Sherif ka mbërritur në Ulqin para më shumë se 200 viteve, derisa qyteti ishte nën perandorinë Osmane, dhe ruhet me respekt të madh në një shishe të vogël prej qelqi në selinë e Bashkësisë Islame.

Tradicionalisht nxirret në ditën e 26 të muajit të Ramazanit, në xhaminë e Muredin-begut (në Krye të pazarit). Në atë ditë, siç besohet, është Lejletul-Kadr apo për myslimanët e njohur si “Nata e fuqisë” apo “Nata e fatit”, në të cilën profetit Muhammed (a.s.) i shpallen ajetet e para të Kur’anit famëlartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.