R.Dervishi: ULQINIT I NEVOJITEN KUADROT DHE SHKOLLAT E REJA

Punëtori i njohur turistik dhe profesori në Gjimnaz, Ruzhdi Dervishi tha se Ulqinit i nevojiten tre drejtime të rinj për edukimin e kuadrove të nevojshme.

“Paralajmërohet hapja e hoteleve të reja, të mëdha, por shtrohet pyetja se kush do të punojnë aty? Prandaj na nevojitet shkolla hotelerike – gastronomike, bujqësore dhe e zanateve”, tha ai për Portalin Ul-info.

Siç thekson, kur para disa vitesh erdhën në Ulqin disa investitorë nga Franca për të marrë me qira Adën, ato thanë që menjëherë duhet të themelohen shkollat profesionale.

“Kuadrot nuk bëhen për një ose dy vjet. Është proces i gjatë dhe i mundimshëm, prandaj duhet nisur sa më parë”, shtoi Dervishi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi,

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë,

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari