Radikalizimi në Qendër për kulturë: NESËR FILLON GREVA E URISË

Qendra per kulture, Centar za kulturuMbas mbledhjes së sotme të punëtorëve të Qendrës për kulturë me kryetarin e komunës Nazif Cungu më nuk ka dilemë: në këtë institucion publik punëtorët nesër fillojnë grevën e urisë!

Kryetarja e organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq ka thënë që punëtorët janë të vendosur dhe që nga themeluesi i vet komuna, të kërkojnë pagesën e gjashtë rrogave të prapambetura.

Cungu tha që i vjen shumë keq që arriti gjendja deri këtu dhe që mjete për pagesën e rrogave nuk ka. “Unë zbatoj ligjin, buxhetin dhe Planin e sanimit”, tha ai duke u thënë punëtorëve të “shtrëngojnë rripin”, si dhe që “Ulqini është në rrugë të mirë”.

Kërkesat e punëtorëve i kanë përkrahur fuqishëm përfaqësuesit e Sindikatës së kulturës të Malit të Zi, në krye me kryetarin Zhelko Kaleziq, të cilët të mërkurën erdhën në Ulqin. Ai tha që nesër të gjitha institucionet kulturore në Mal të Zi për gjysmë ore do ta ndalojnë punën që edhe në këtë mënyrë ti përkrahin kolegët e vet nga Ulqini.

Punëtorët i ka përkrahur dhe kryetari i Sindikatës komunale të Ulqinit Shefki-Keko Lamoviq, si dhe drejtori i Qendrës Nail Draga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi,

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë