Ratkoviq: GALEBI U PRISH “SHËNDOSH E MIRË”!

Hotel GalebProfesori i Ekonomisë turistike Rade Ratkoviq ka vlerësuar që “modeli specifik i privatizimit në të cili janë shitur hotelet me çmim I cili është arritur me vlerësim të lartë të premtimeve të investitorit që në një afat të caktuar do të ndërtoj hotelin në nivelin e kategorisë së lartë, është treguar i gabuar”.

Ai për radion Skala të Kotorrit ka theksuar që yjet e premtuara janë fikur më parë seç kanë shkëlqyer. “Privatizimi përmes shitjes me premtime, krejtësisht ka arritur efektin e kundërt dhe tani hoteli “Fjord” në Kotorr fundoset, Galebi në Ulqin për fat të keq është prishur “shëndosh e mirë”, ndërsa nuk është në dukje fillimi i ndërtimit të riut”, tha Ratkoviq dhe shtoi që më mirë do ishte sikur “Galebi” mos të ishte shitur.

“Vetëm” një pjesë e vogël e kapaciteteve në Mal të Zi duhet të kenë 5 dhe katër plus yje, ndërsa numri më i madh i cili ka kërkesën e vet në tregun vendas dhe ndërkombëtar duhet të jenë hotelet me 3 dhe katër yje. Duhet ti kthehemi rregullave normale të punës, e jo shitjes masovike me çmime të ulëta dhe me premtime joreale”, përfundoi dr Ratkoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep