REAGIM NGA OT PËR NUMRIN E TURISTËVE

(Reagimin ju sjellim siç mbërriti ne redaksinë tonë)

Me rastin e tekstit qe eshte publikuar ne portalin info-ul mbi numrin e turisteve, Organizata Turistike pohon qe te dhenat qe ka dhene ministri i turizmit z.Gvozdenoviq i cili ishte per vizite dje ne Komunen e Ulqinit qe ne qytet pushojne rreth 20% turiste me teper, ishin te sakta por kishin te bejne me te dhenat e raportit te fundit qe OT i ka bere me daten 16.08.2013, qe ishin derguar ministrise perkatese, ishin te publikuara ne medije dhe ishin informatat e fundit me te cilet kemi disponuar deri ne momentin e vizites se ministritit Gvozdenoviq, pasi qe te gjithe jane ne dijeni qe Organizatat lokale turistike bejne raportet mbi numrin e turisteve vetem njehere ne jave dhe ate cdo te premte

Sa i perket raportit te dites se sotme qe ne qytet pushojne 3% me teper turiste ne krahasim me vitin e kaluar poashtu eshte nje informate mjaft kurajuese ku intenziteti I numrit te turisteve ndryshon nga java ne jave  dhe te gjithe jane ne dijeni qe kjo periudhe ne vitin e kaluar ishte pas festes se Bajramit ku qyteti yne ishte plot turiste dhe ishte periudha me e vizituar gjate gjithe sezonit , dhe ne krahas kesaj kemi te dhenat qe sot kemi me teper turiste ku hotelet kane rritje per rreth 30% kurse kampet per 80% me teper turiste ne krahasim me vitin e kaluar ne te njejten kohe.

Organizata Turistike reagon pasi qe autori tekstit ka gabuar ne definimin e te dhenave statistikore per dy javet e fundit dhe me kete tekst publikisht njoftojme te gjithe qytetaret qe edhe ministri Gvozdenoviq edhe Organizata Turistike kane dhene informatat e sakta mbi numrin e turisteve.

 

Minir Karamanaga

Drejtor i Organizates Turistike Ulqin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.