Regjisori i njohur Pavel Lungin: ULQINI ËSHTË VEND POETIK

Një nga regjisorët e njohur botërorë, Pavel Lungin, ka deklaruar që në Ulqin po mbledh energjinë për një nga sfidat më të mëdha në karrierë.

Fituesi i çmimit për regji në Kan tha për “Dnevne novine” që po punon në filmin “Zonja e Pikos”, sipas tregimit të shkurtër të Aleksandër Pushkinit. “Tema e këtij filmi modern është ndjenja e numrit të madh të njerëzve të rinj të cilët sot ndjehen sikur po ju merret fryma. Nuk e kanë të qartë pse janë të varfër, pse nuk janë të njohur, pse njerëzit e vjetër, të pasur jetojnë aq je të bukur”, tha Lungin.

Lungin ka shtëpinë në Liman dhe thotë që për të Ulqini është vend poetik. “E dua Kalanë, aromën e historisë, rrugët e ngushta, kjo që nuk ka hotele të mëdha dhe këtë mënyrë të jetesës si para 100 viteve”, tha regjisori rus dhe shtoi: “Ulqini më pranoi dhe unë do ti qëndroi besnik”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do