Reisi Fejziq: JAM KRENAR PËR PREJARDHJEN SHQIPTARE

Fejjziq“Jam krenar për prejardhjen time shqiptare”, deklaroi në Ulqin reisi i Malit të Zi Rifat ef. Fejziq.

Ai theksoi se të dy popujt muslimanë në Mal të Zi, boshnjakët dhe shqiptarët, duhet të jenë të bashkuar dhe se njeriu vetëm me dy këmbë të shëndoshta mund të ketë fuqinë e duhur për të ecur përpara.

Duke folur për kritikat e atyre që në çdo eveniment kulturor në Ulqin me karakter nacional shohin projektin e Shqipërisë etnike, Fejziq tha se për dallim prej të tjerëve të cilët në momentet kyçe të shtetformimit të Malit të Zi kanë qenë kundër, shqiptarët dhe boshnjakët janë ata te cilët kanë meritat më të mëdha si popuj pakicë në pavaresimin e Malit të Zi dhe këtë kontribut shteti duhet ta vlersojë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…