RËRA E ULQINIT

Rëra në plazhet e Ulqinit është shumë e pastër. Nuk ka as përzierje më të vogël me dhe, llum apo materiale organike. Ka një bukuri të pazakontë dhe është e imët, me diametër 0.1 deri në 5mm.

Sipas përbërjes kimike kjo rërë në përbërjen e vet ka rreth 30 minerale të cilët janë shumë aktiv nga ana biologjike.

Përbën radioaktivitet të ulët që e bënë shumë të përshtatshëm për përdorim në qëllime mjekësore, sidomos tek sëmundjet e organeve për lëvizje dhe boshtit kurrizor, reumatizmit, diskopatisë, si dhe gjendjes mas lëndimit të këtyre organeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë