Resulbegoviq: ANULOHET VENDIMI PËR SHKARKIMIN TIM

Reagimi-i-Selim-Resulbegoviqit-ndaj-deklarates-të-Cungut ulcinj-odbornik-sdp-a-optuzuje-cungua-da-je-plagirao-dokument-slika-299005Gjykata administrative e Malit të Zi me 05.11.2013 ka anuluar Vendimin e kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungu Nr. 01-3801-13 të datës 30.0.2013 me të cilin shkarkon Selim Resulbegoviqin nga detyra e Nënkryetarit të komunës së Ulqinit.

Duke vlerësuar ligjshmërinë e Vendimit të kundërshtuar Gjykata gjeti që kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu në procesin e sjelljes së Vendimit ka kryer shkelje serioze të rregullave të procesit administrativ si dhe të dispozitave të Ligjit për vetëqeverisje lokale. Për këtë arsye Gjykata e ka shpallur të paligjshëm vendimin e përmendur dhe ka pru Vendim për anulimin e tij.

KK PSD Ulqin kishte mundësi të njoftoi opinionin që në rastin konkret bëhet fjalë për akt të paligjshëm, me qëllim që të tërhiqet vëmendja nga fakti që kryetari aktual i komunës së Ulqinit ka humbur përkrahjen e shumicës në Kuvend dhe nuk është në gjendje të siguroj përkrahjen për miratimin e raportit të tij të punës për dy vitet e kaluara.

Veçanërisht brengos fakti që kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu është i gatshëm që me vetëdije të plotë të sjell akte të paligjshme nëse vlerëson që kjo është në funksion të ruajtjes së karriges së tij, të cilën përveç tjerash e ka vërtetuar edhe me bllokimin shumë mujor të Parlamentit lokal çka ka rezultuar me shkurtimin e mandatit dhe caktimin e zgjedhjeve të parakohshme pas agonisë dhe anarkisë së gjatë, thuhet në kumtesën e Kryetarit të KK PSD Ulqin Selim Resulbegoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep