Revista Gjon Buzuku: DOLI NUMRI 41

Këto ditë doli nga shtypi numri më i ri i revistës GJON BUZUKU nr. 41,
me kryeredaktor dr Simë Gjon Dobreci.
Permbajtja
2. Gjuha arbëreshe – Dita e gjuhavet
2. Redaktorit t’revistës BUZUKU
3. Sa na duan të tjerët
4. Keqpërdorimet si me program shkatërrues
6. Veshja popullore e Krajës
7. Nga katundet Arbëreshe
8. Arbërit e Malit të Zi të sotëm gjatë
mesjetës
9. Ullinjtë e shenjtë po na gëzohën
10. Festa e gështenjave në Krajë
11. Qafa e kishës – Spinjë
12. BUZUKU – numri jubilar 40
13. Revista BUZUKU, arkiv në miniaturë
14.R evista BUZUKU – përurohet numri 40
15. Ëndrra e gucianëve u realizua
16. Varrezat misterioze
17. Besa e Konstantinit të Madh
18. Thesar i çmuar në zhanrin e biografisë
18. Maratona për Ditën e Flamurit
19. Shoqatë që punon shumë
20. Poezi
21-22. Popullore
23. In memoriam – Nikolla Niloviq
23. Edith Durham për ballkanasit
24. Shqiptari në Librin e Ginisit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do