Rotari klubi: TURISTËT NGA NORVEGJIA JAPIN DONACION PËR PROJEKTIN EKOLOGJIK NË ULQIN

RotariNga Rotary Klubi Ulqin njoftuan se me 1 shtator do të fillojë realizimi i projektit “Zero Waste Promotion”, që ka për qëllim rritjen e vetëdijes së fëmijëve të moshës shkollore dhe parashkollore në Ulqin, e të cilët përmes lojës, edukimit dhe garave do të njoftoheshin me mënyrat e qëndrueshme të trajtimit të mbeturinave, të cilat pastaj duhet ti përcjellin tek edukatorët, arsimtarët, prindërit dhe opinioni.

Projekti do të zgjasë deri në mesin e qershorit të vitit të ardhshëm dhe do të ketë vlerën prej 25.000 eurove, ndërsa u mendua nga Ana Beloglazova – Radulloviq dhe Mersiha Resulbegoviq – Mavriq.

Realizimi i këtij projekti u përkrah nga një grup turistësh nga Norvegjia të cilët këto ditë qëndruan në hotelin “Pallati Venecia” në Ulqin.

Sipas fjalëve të kryetarit të sapozgjedhur të Rotary Klubit Boris Margjonoviq, fokusi i veprimtarisë së tij në periudhën e ardhshme do të jetë edukimi dhe ekologjia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer