Rregullat e vjetra vazhdojnë të vlejnë: S’KA KRIPË DHE PESHK, KA TURISTË DHE ULLINJ

Në këtë qytet të pasur me pothuajse të gjitha resurset, me njerëz punëtorë dhe kursimtarë, ishte rregull i pashkruar i cili, nga brezi në brez, është përcjellë si mësim: nëse nuk bëjnë ullinjtë, do të ketë grumbullim të mirë të kripës, sezoni turistik të paktën do të jetë i mirë, do të ketë peshk, në det ose në Bunë, njëjtë.

Patjetër, vlente edhe e kundërta. Mirëpo, më e rëndësishmja ishte që askush mos të mbesë me bark thatë.

Formulat e vjetra vlejnë akoma, mirëpo brengos gjendja në Kripore dhe në det. Sepse, historia ka shënuar që deri në vitin 2013, vetëm dy herë nuk kishte mbledhje të kripës: një herë gjatë Luftës së Dytë Botërore, në vitin 1943, dhe në vitin 1964, kur shiu i gjatë i shkriu kristalet e kripës.

E tani, tash tetë vite me radhë në Kripores nuk mblidhet kripa, ndërsa në detin tonë ka peshk gjithnjë e më pak.

Mirëpo, fal sezonit të shkëlqyeshëm turistik, e pritet edhe vit i frytshëm i ullishtës, shpresojmë që do të ketë mjaft që të ushqehet edhe i varfëri edhe udhëtari i rastit.

Vetëm koronë të ketë më pak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Ulcinj Art Festival”: PROJEKTI “AIDA” BASHKON AKTORËT NGA ITALIA, SHQIPËRIA DHE MALI I ZI

TV Ul-info: PLAZHI I GRAVE DHE PELOIDI – PASURI NATYRORE TË ULQINIT

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN
Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Bojan Gjakonoviq përsëri paralajmëroi për rrezikun e erozionit në Adën e Bunës. “Nëse asgjë nuk bëhet, objektet dhe plazhi në

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument, i cili pas Planit Hapësinor –

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty ku aktualisht është duke ndjekur edhe mësimet