Tendosje rreth komunës së Tuzit: PUSHTETI DO TË KËRKOJ ELEBORAT TË RI

Këshilltarët e koalicionit qeverisës në Komunën urbane të Tuzit (Partia demokratike e socialistëve, Unioni demokratik i Shqiptarëve dhe Partia boshnjake) do të votoj kundër Studimit të propozuar për arsytueshmërinë ekonomike të krijimit të komunës së Tuzit dhe do të kërkojnë punimin e elaboratit të ri. Ato mendojnë që studimi i propozuar nuk është real, sepse tregon që Tuzi nuk mund të mbijetojnë si vetëqeverisje lokale e pavarur.

Sipas mendimit të këshilltarit opozitar të Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj, nga studimi të cilin e porositi Kryeqytetit Podgorica qartë shihet qëllimi politik: “Kjo është dëshmi që ekziston edhe një lojë politike, e kjo lojë quhet zgjedhjet e ardhshme lokale. Është shumë e mundshme që referendumi do të jetë në ditën kur do të jenë zgjedhjet lokale të rregullta, por me këtë nëse qytetarët e Malësisë dalin në zgjedhje, atëherë do të legjitimonin komunën urbane edhe katër vite. Ne këtë nuk e duam”, tha Sinishtaj për Antena M.

Ai shtoi që nuk sheh mundësi ligjore që referendumi të organizohet në fund të shtatorit siç u arrit marrëveshja në mars në mes PDS-së dhe partive shqiptare në shkëmbim për përkrahjen e tyre ndaj  kandidatit presidencial të kësaj partie Filip Vujanoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide

Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET
Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET

Të nderuar qytetarë dhe qytetare të komunës së Ulqinit, përfaqësues të mediave, zonja dhe zotërinj! Konferencën e sotme për shtyp e kam thirrur për të ndarë me ju rezultatet e 100 ditëve të para që kur