S.Dompke: TË THEMELOHET MUZEU RURAL NË ULQIN

Stephan DoempkeNjë nga njohësit më të mirë të deltës së lumit Buna, shkencëtari gjerman Shtefan Dompke (Stephan Doempke), propozoi që në Ulqin të formohet Muzeu rural.

„Ai do të ndodhejë në shtëpi tradicionale fshatare me koleksion të mobiljeve, veshjeve, sendeve që përdoren në amvisëri, mjeteve bujqësore dhe të peshkimit dhe të ngjashme“, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, muzeu do të pasqyronte dhe shpjegonte traditën dhe historinë e jetës së bujqëve dhe peshkatarëve nga grykëderdhja e Bunës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…