Sarajevë: NËNSHKRUHET DOKUMENTI PËR AVANCIMIN E BARAZISË GJINORE

memorandumNë Sarajevë të dielën u nënshkrua Memorandumi për bashkëpunim në mes Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave të Malit të Zi, Këshillit Rajonal Koordinues dhe Komunës së Ulqinit për hartimin e planit lokal të veprimit për zbatimin e Rezolutës së KB 1325 Të Këshillit të Sigurisë “Gratë, paqja dhe siguria”.

Këtë dokument e kanë nënshkruar ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave Mehmed Zenka dhe kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq, ndërsa në emër të Këshillit Rajonal Koordinues – Rajoni i Ballkanit Samra Fillipoviq – Haxhiabdiq dhe Vishnja Lubiçiq.

Synimi i memorandumit është që përmes masave të ndryshme afirmuese të veprohet në drejtimin e arritjes së barazisë gjinore faktike në të gjithë fushat ku mungon baraspesha gjinore.

Përndryshe, në Sarajevë u mbajt edhe Konferenca rajonale për këto çështje, në të cilën mori pjesë nënkryetarja e Komunës së Ulqinit Hadixha Gjoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer