Saveliq: KRIPORJA ËSHTË E RËNDËSISHME EDHE NË PËRMASA BOTËRORE

Polja soli bez morske vode za kristalizacijuDrejtori ekzekutiv i Qendrës për vështrimin dhe hulumtimin e shpendëve nga Podgorica Darko Saveliq ka thënë që nuk mund të kuptojë si Kriporja nuk mund të jetë fitimprurëse. „Keni falas ujin e detit dhe energentët falas për prodhimin e kripës: diellin dhe erën“, tha ai për Radion e Malit të Zi.

Ai theksoi që në Kripore është i pranishëm tash 15 vite dhe që e dinë që mund të zhvillohen dhe aktivitetet e shitjes së baltës shëruese, larja në baltën shëruese dhe ujin e kripur, si dhe sidomos vëzhgimi i shpendëve. „Kriporja ka rëndësi jashtëzakonisht të madhe në përmasa botërore. Sepse, mbi atë zonë gjatë migrimit në vjeshtë dhe pranverë fluturojnë disa milion shpend“, tha Saveliq dhe shtoi që vetëm nëse pompat në Gjerana punojnë, ekziston biodiversiteti në Kripore.

Sipas fjalëve të tija, në rast që Kriporja ndalon së punuari, ajo momentalisht humbet rëndësinë e vet ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do