Së shpejti e drejta në pension: PODGORICA DHE PRISHTINA NËNSHKRUAJNË MARRËVESHJEN

pensionetShtetasit e Malit të Zi, kryesisht nga Ulqini dhe Malësia, të cilët kanë punuar gjatë në Kosovë, së shpejti do të mund të presin zgjedhjen e të drejtave të veta për pension. Sepse, Qeveria e Malit të Zi pak kohë më parë ka miratuar Raportin e negociatave në mes delegacionit të Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës në lidhje me nënshkrimiin e Marrëveshjes për vërtetimin e periudhës së sigurimit dhe realizimin e të drejtës për pension.

Ajo ka ngarkuar ministrin për punë dhe përkujdesje sociale Predrag Boshkoviq që në emër të Qeverisë të nënshkruaj Marrëveshjen, me të cilën, siç shtohet, janë plotësuar të gjitha të drejtat e brendshme juridike për nënshkrimin e këtij dokumenti.

Ministria e punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane e Malit të Zi është drejtuar Ministrisë së punëve të jashtme të Republikës së Kosovës, me qëllim harmonizimin e tekstit të marrëveshjes në mënyrë që të caktohet nënshkrimi në periudhën sa më të afërt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep