Sekretari shtetëror: NË KRIPORE DO TË ANGAZHOHET EKSPERTI, KOMUNA S’DËSHIRON TË MARRË PËRSIPËR ADMINISTRIMIN

Kriporja e Ulqinit do të jetë e mbrojtur, uji do të pompohet, pompat do të mirëmbahen dhe do të paguhet shërbimi i cili do ta ruajë atë hapësirë.

Siç tha për “Pobjeda” sekretari shtetëror për ekologji, prof. Dr. Danillo Mrdak, në plan është themelimi i Shoqërisë me Përgjegjësi të Kufizuara (SHPK) e cila duhet të administrohet nga Komuna e Ulqinit, mirëpo përkundër tentativave dhe takimeve të shumta nuk kanë fituar informata kthyese nga kjo vetëqeverisje lokale.

Mrdak po ashtu theksoi se qeveria gjermane para disa ditësh ka huazuar ekspertin të cilin do ta paguajë, e i cili do të hartojë planin e administrimit të Kripores së Ulqinit.

“Sa kemi parë, nuk ekziston dëshira e Komunës së Ulqinit ta marrë përsipër administrimin e Kripores së Ulqinit, edhe pse ne premtuam mjetet siç bëjmë me Parqet Nacionale të cilët momentalisht e administrojnë këtë zonë”, tha Mrdak.

Artikullin e plotë mund ta lexoni në këtë LINK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,