Sezoni i ullishtarisë: PRODHIMI I DOBËT, CILËSIA E LARTË E VAJIT “PONTE”

pontePër shkak të sulmit të mizës së ullirit, këtë vit prodhimi në ullishtat e Ulqinit ishte shumë i dobët.

Për këtë arsye pak ullishtarë do të arrijnë të sigurojnë ullinj dhe vaj madje edhe për nevoja të veta.

Por, kësi shembujsh ka. Në manifestimin e mbajtur pak kohë më parë në Tivar “Ec albis ulivis” veçanërisht është theksuar vaji “Ponte” i familjes Kollari i cili, sipas vlerësimit të jurisë, kishte cilësi të shkëlqyeshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…