Sezoni – pritjet: MIRË, NËSE PËRGATITET DHE PUNOHET MIRË

Ulqin, UlcinjTë dhënat të cilat i publikoj Organizata botërore turistike tregojnë që për turizëm kriza nuk ekziston. Vitin e kaluar në këtë sektor është shënuar rritje prej pesë për qind në nivel botëror, ndërsa rritje e ngjashme pritet edhe këtë vit.

Trendët e njëjta janë edhe në Evropë, si dhe në Mesdhe. Shembulli më i mirë është Greqia e cila vitin e kaluar nga turizmi ka përfituar 12 miliard euro!? Numri i ardhjeve në atë vend vetëm në dy muaj e parë është rritur për 30 për qind. Në këtë më së shumti ka ndikuar ulja e çmimeve.

Edhe ne mund të marrim mësime nga ky shembull. Kjo sigurisht nuk ka të bëj me e çmimin e akomodimit. Së pari, është e nevojshme përgatitja sa më e mirë për festat e një majit.

Deri më 20 prill duhet të mbahet një sërë takimesh të vendimmarrësve me punëtorët turistik, të përgatitet oferta, të bëhet marketing i mirë në vendet e regjionit. Për këtë temë më në mund duhet të diskutoj dhe Parlamenti lokal.

Nga kompanitë hotelerike është lajmëruar që rreth një majit në objektet e tyre do të qëndrojnë grupe të mëdha nga Çekia, ndërsa këtë sezon duhet të presim numër më të madh të Rusëve. Pra, sezoni do të jetë i mirë vetëm nëse çdokush në kohë dhe mirë e kryen pjesën e vet të punës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do