Sezoni turistik në Ulqin: IKIN DITËT E NUMËRUARA

Zhvillimi i deritashëm i sezonit turistik në rivierën e Ulqinit tregon që optimizmi i zyrtarëve nuk ishte i bazuar. Jo vetëm që mysafirë ka më pak se vitin e kaluar, por efektet financiare janë për një të pestën më të dobëta.

Ishte e logjikshme të pritet që për arsye të situatës ekonomike të përkeqësuar në shumicën e shteteve nga të cilët mysafirët vijnë në Ulqin (Kosova, Serbia, Bosnja),që konsumi do të jetë më i vogël, apo që sezoni nuk do të sjell aq të ardhura sa qytetarëve të Ulqinit ju nevojiten që ta kalojnë dimrin, të paguajnë kreditë dhe detyrimet ndaj shtetit. Për këtë arsye tensioni rritet për çdo ditë, sepse ditët e verës janë të numëruara.

Vërtetohet që turizmi ka marrë karakterin vikend sidomos kur bëhet fjalë për mysafirët nga Kosova, përkatësisht mysafirët në Ulqin ka më së shumti të premten, të shtunën dhe të dielën.  Pak ka nga ato që qëndrojnë më shumë se një javë, që dmth turistët qëndrojnë mesatarisht pesë deri në gjashtë ditë.

Viti i kaluar ka treguar që gjatë muaji të Ramazanit do të ketë shumë më pak mysafirë nga Bosnja dhe Hercegovina, por jo dhe nga tregjet tjera.

Shpresa që një valë e madhe do të godas rivierën e Ulqinit mund të pritet vetëm ditën e tretë të Bajramit, përkatësisht me 10 gusht dhe që ashtu do të jetë deri në fund të atij muaji.

Sidoqoftë, në pesë javët e ardhshme do të jetë ngjashëm me atë që kemi ditët e para të korrikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi