SH.F. “Marshall Tito”: JEMI BËRË PARTNER I INSTITUTIT GOETHE

M.TitoJu informojmë se shkollës sonë i është dhënë statusi i shkollës partnere nga Instituti Goethe që ka të bëjë me avancimin e gjuhës gjermane.

Progresi i shkolles gjatë viteve të fundit është i lakmueshëm dhe me rezultate të dukshme, rezultat ky që e ka njohur dhe vlerësuar Instituti i mirënjohur Geothe.

Bashkëpunimi me Institutin Goethe për ne si shkollë partnere ofron shumë mundësi:

  • pjesëmarrje në projekte të ndryshme
  • bashkëpunimi me shkollat prestigjioze në të gjithë botën – me mbi 2000 shkolla
  • nxënësve i ofrohet mundësia për bursa për të avancimin e gjuhës gjermane
  • ndjekja e seminareve dhe trajnimeve të ndryshme për nxënës dhe mësimdhënës
  • shkëmbimi i nxënësve me shkollat tjera partnere të Institutit Goethe nga e gjithë bota
  • Përfitimi i materialeve didaktike dhe të tjera

Goethe-Institut është shoqatë ndërkombëtare e përgjithshme me seli në Mynih.

GoetheQëllimi kryesor i Goethe-Institutit pasqyrohet në mbështetjen e mësimit dhe avancimit të gjuhës gjermane, nxitjen e bashkëpunimit kulturor, si dhe në prezantimin e imazhit aktual të Gjermanisë në botë.

Përveç selisë kryesore në Mynih, Goethe-Instituti është i pranishëm edhe në 12 qytete në të gjithë Gjermaninë si dhe në 97 shtete, duke përbërë një rrjet prej gjithsej 157 institutesh (Goethe-Institut), qendra (Goethe-Zentrum) ose zyra (Verbindungsbüro).

Përveç kësaj, Instituti nxit marrëdhënie të veçanta me qindra institucione partnere të huaja nga e gjithë bota për të cilat ofron ndihmë financiare ose shërbime këshilluese.

Shoqata mban emrin e shkrimtarit gjerman Johann Wolfgang Goethe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer