Shas: NË LIQE JETOJNË LLOJE TË PESHKUT TË DETIT

Liqeni i Shasit, Sasko jezeroLiqeni i Shasit është monument unik natyror i komunës së Ulqinit.

Shtrihet në sipërfaqe prej rreth 5,5 kilometër katror me thellësinë maksimale prej nëntë metrash.

“Në këtë vend, të njohur si syri i Begut, gjendet burimi nënujor, i cili verës e furnizon liqenin me ujë të njelmët, për ç’arsye në sistemin e tij mund të gjenden edhe disa lloje të peshkut të detit”, thotë ornitologu Darko Saveliq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…