SHBA: QENDRA PËR XHIHADISTË EDHE NË ULQIN?

SirijaQendra amerikane për luftë kundër terrorizmit mendon se në Ballkan gjenden më shumë se një qind qeliza islamiste, ndërsa qendrat për trajnimin e xhihadistëve gjoja janë gjetur në Guci, Plavë dhe Ulqin.

Siç transmeton “Blici”, rreziku është më i theksuar në Bosnje dhe Hercegovinë, edhe pse qendrat e rekrutimit janë zbuluar edhe në rrethinë të Lubjanës, në Rijek dhe Split, si dhe në Kumanovë dhe Tetovë në Maqedoni.

Sipas hulumtimit të Qendrës amerikane kundër terrorizmit, dy qendrat më të rrezikshme rekrutuese ndodhen në Sarajevë dhe Zenicë.

Një nga bazat më famëkeqe të vehabive është Gornja Maoça (BdheH), ku njëherë u valëvit edhe flamuri i grupit terroristik “Shteti islamik”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…