Shefi i diplomacisë shqiptare në Podgoricë: MARRËDHËNIE TË MIRA NË MES DY VENDEVE

lukshiq bushatiMarrëdhëniet e mira në mes Malit të Zi dhe Shqipërisë janë të shkëlqyera, ndërsa bashkëpunimi i mire duhet të përcillet në fushën e ekonomisë, vlerësuan mbas takimit ministrat e punëve të jashtme të dy shteteve Igor Llukshiq dhe Ditmir Bushati, transmeton portal RTCG.

“Marrëdhëniet e shteteve tona janë të shkëlqyera dhe ekziston një sërë projektesh në pjesën bilaterale rreth të cilave mund të vazhdojmë të bashkëpunojmë, në mënyrë që marrëdhëniet e shkëlqyera politike ti materializojmë edhe nëpërmjet marrëdhënieve ekonomike në dobi të qytetarëve tanë”, tha Llukshiq.

Ai deklaroi që me kolegun Shqiptar është arritur marrëveshja dhe nënshkrimi i Marrëveshjes për bashkëpunim në fushën e integrimeve në BE.

Ministri Bushati ka rikujtuar që ky është viti në të cili Shqipëria shënon pesë vjetorin e anëtarësisë në NATO.

Ai porositi që Shqipëria në NATO do të përkrah politikën e qeverive të hapura, si dhe pranimin e Malit të Zi në Aleancë.

Lukshiq duke u përgjigjur pyetjeve të gazetarëve tha që shpreson së shpejti do të zgjidhet edhe statusi i komunës së Tuzit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do