Shëngjin: PËR SEZON MË TË MIRË

ShengjinMinistrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni inspektoi plazhin e Shëngjinit ku vëzhgoi zbatimin e masave, që do të garantojnë një sezon veror më të mirë për pushuesit vendas dhe të huaj.

Gjatë inspektimit në plazh, Gjermeni u shoqërua nga Kryetari i Komunës së Shëngjinit, Salvador Kacaj dhe një ekip i Ministrisë së Zhvillimit Urban dhe Turizmit.

Gjermeni kërkoi bashkëpunim maksimal nga kryetari i Njësisë Vendore dhe të gjithë stafet për t’i realizuar konkretisht kriteret e përcaktuara në Vendimin e Këshillit të Ministrave (VKM) si; vendosjen e koshave të mbeturinave, mbajtjen pastër të mjedisit, respektimin e ndarjes së plazheve publike dhe atyre private.

“Ne do të jemi vazhdimisht në terren për t’i monitoruar”, u shpreh Znj. Gjermeni.

Ndërsa kryetari i Komunës së Shëngjinit, Salvador Kacaj garantoi se “Njësia Vendore do të jetë 24 orë pa pushim në shërbim dhe dispozicion të qytetarëve dhe se ky do të jetë një vit i sukseshëm me një fluks të madh të turistëve”.

Më vonë, ministrja Gjermeni ka prezantuar në qytetin e Lezhës projektin pilot që synon ruajtjen e energjisë në banesa, i cili po zbatohet për herë të parë nga Bashkia e këtij qyteti.

Kryetari i Bashkisë së Lezhës, Viktor Tushaj e cilësoi këtë projekt shumë të rëndësishëm.

“Projekti i eficencës së energjisë behet në qendër të qytetit, në një ndërtesë e viteve 1960, ku jetojnë  familje të vjetra qytetare, paguese të rregullta të energjisë”, shpjegoi ai.

Ministrja tha se “ky projekt është shumë i rëndësishëm për mjedisin dhe ruajtjen e burimeve të energjisë, që janë të kufizuar dhe Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit do të vazhdojë të mbështesë investime të tilla”.

Projekti pilot, i cili do të përfundojë brenda vitit 2014, është parashikuar në vlerën 14 milionë lekëve dhe përfitues të tij do të jenë 24 familje. Këto familje pas investimit do të mund të kursejnë energjinë elektrike deri në 50% të kostos së mëparshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit