Shkarkohen punëtorët e Kripores: PARALAJMËRUAN GREVË URIE

Otpusteni  radnici SolaneRreth njëzet punëtor të shkarkuar të Kripores kanë protestuar të hënën para portës së kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin.

Ato thanë që nuk do ta marrin vendimin për ndërprerje e marrëdhënies së punës derisa kompania të ju paguaj të gjitha borxhet dhe të ju lidh stazhin e punës.

„Sipas cilave kritere kemi mbetur ne pa punë. Pse nga 20 punëtorët e shkarkuar 19 janë Shqiptarë. Kam të drejtë të dyshoj që e gjitha është bërë në baza nacionale“, tha Xhavit Cucoviq, i cili 25 vite ishte punëtorë i Kripores.

Kolegu i tij, me përvojë më të gjatë në këtë kompani, Smajl Çaushi tha që punëtorët e larguar  janë të gatshëm që për të drejtat e veta të luftojnë në çdo mënyrë, qoftë dhe me grevë urie.

Kryetari i Sindikatës së Kripores Marko Miranoviq theksoi që askush nga punëtorët e larguar të Kripores nuk do ti marrin vendimet derisa të flasim me udhëheqësin në falimentim Ratko Prentiq, si dhe ka paralajmëruar tubime të reja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,