Shkelet “Aneksi 2” PDS-Forca: MALËSIA KOMUNË NË PËRBËRJE TË PODGORICËS

Gjukanoviq, Cungu, Koalicioni, DPS, ForcaKuvendi i Malit të Zi ka miratuar dje ndryshimet e disa ligjeve me të cilët komuna e deritashme urbane e Tuzit është bërë “Komunë në përbërje të Podgoricës”.

Kundër këtij propozimit të PDS-së dhe Partisë boshnjake votuan deputetët e Forcës Genci Nimanbegu, Alternativës shqiptare Nik Gjeloshaj dhe deputeti i pavarur Dritan Abazoviq.

Në këtë mënyrë edhe një herë u shkelen marrëveshjet e partive shqiptare me PDS-në, prej të cilëve e fundit është “Aneksi 2” i Marrëveshjes për bashkëpunim, i nënshkruar në korrik të këtij viti në mes të Forcës dhe PDS-së. Në nenin 2, pikën 3 të kësaj marrëveshje, partitë nënshkruese u obliguan që deri më 30 nëntor “do të përgatisin të gjithë aktet e nevojshme për komunën Malësi-Tuz dhe do të ja dorëzojnë Kuvendit të Malit të Zi për miratim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer