SHKODER: PAKICA SLLAVE FESTON KRISHTLINDJET

ss101996Në kishën e Shën Trinisë, në fshatin Vrakë, pak kilometra larg Shkodrës, një zonë e cila banohet nga komuniteti i pakicave serbo-malazeze, u organizua sot mesha solemne me rastin e krishtlindjeve ortodokse sllave. Ceremoni kjo e përcjellë si zakonisht në dy gjuhë, atë shqipe përmes At Nikolla Petanit, drejtues i kishës ortodokse në Shkodër dhe homologut të tij në Cetinje të Malit të Zi, Radomir Nikçeviç.

Për kreun e shoqatës së pakicës kombëtare serbo-malazeze, “Moraça-Rozafa”, Pavllo Jako, kjo është një nga ditët më të rëndësishme për komunitetin që ai përfaqëson. Jako shpreh kënaqësinë që në meshen e sotme ishte pjesëmarrës edhe një grup i madh fëmijësh.

Radomir Nikçeviç, popi i ardhur nga Cetinja e Malit të Zi për të bashkëcelebruar krishtlindjet sllave me kolegun e tij nga Shkodra, At Nikolla Petani, tha se “çdo ardhje në Shqipëri është një feste e vërtetë, sepse Shqipëria është një vend i bekuar. Kështu që unë ndjehem gjithmonë mirë kur vij këtu. Aq më tepër kur bëhet fjalë për një ditë si kjo, pra dita e Krishtlindjeve, atëherë ardhja në Shqipëri bëhet edhe më festive”.

Ndërkohë, At Nikolla Petani, si klerik i zonës dhe si prift i kësaj kishe, gjatë prononcimit të tij për ATSH-në, tha se “kjo është ngjarja më e rëndësishmë që ka njohur ndonjëherë njerëzimi, e cila ndryshoi jetën e të gjithë njerëzve. Le të shërbejë festa e lindjes së zotit Krisht për çdo besimtar t’i sjellë paqen, dshurinë dhe gëzimin në zemrat e tyre”. (Lajmi i fundit)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do