Shkodër: VIDHET URA E BUNËS PËR SKRAP

Ura 124-vjeçare mbi lumin Buna po vidhet për skrap. Me ndërtimin e urës së re mbi lumin Buna prej tre vitesh ura e vjeter e Bunës ka tre vite që është e mbyllur për kalimin e automjeteve dhe është e kalueshme vetëm për këmbësorët.

Indiferenca, që po tregohet për mirëmbatjen e urës së vjetër, një urë kjo që mbart në këmbët e saj historinë dhe qytetërimin e një qyteti si Shkodra, ka bërë që dita-ditës kjo vepër arti të amortizohet aq shumë sa tashmë ka nisur çmontimi për skrap, raporton Top Channel.

Tashmë ura historikë mbi bunë rrezikon shembjen, për shkak të heqjes së pjesëve metalike ditë as dite. Ura është ndërtuar 124 vite më parë me fondet e qeverisë turke dhe projektuar nga inxhinierë të ushtrisë otomane. Kjo urë përveç zhvillimit të zonës pati si mision dhe mbrojtjen e Shkodrës nga pushtimi malazez. (Gazeta DITA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…