Shkrela Nimanbegut: PSE JE PJESË E PUSHTETIT NËSE NUK I BESON PDS-së?!

Qeveria dhe opozita në Mal të Zi formalisht nuk kanë asgjë kundër që Malësia me qendër lokale në Tuz të fitoj statusin e komunës, vetëm që “disa gjëra” nga propozimi i deputetit të FORCËS Genci Nimanbegu duhet të sqarohen, u arrit përfundimi të hënën në mbledhjen e Këshillit për ligjshmëri në Parlamentin e Malit të Zi.

Anëtarët e Këshillit i habit emërtimi Malësi, Tuz. Deputeti i PDS-së Luigj Shkrela me këto fjal u drejtua propozuesit: “Erdhe me propozim e nuk dinë a do të quhet komuna Tuz apo Malësi. Pra nuk di, sepse ke frikë të thuash”, tha Shkrela.

Nimanbegu u përgjigj që bëhet fjalë për emër historik i cili nuk e ndërron thelbin e ligjit. “Le të vendosin vet a do të quhet Malësi apo Tuz. Kjo aspak nuk futet në thelbin e ligjit”, tha ai.

Kishte vërejtje edhe për studimin e qëndrueshmërisë ekonomike të komunës së re, të cilën e refuzoi Kuvendi komunal i Podgoricës. “Elaborati është krejtësisht i justifikueshëm. Është shumë më cilësor se elaborati i komunës së Petnicës”, tha Nimanbegu dhe theksoi “qëndron mbas versionit të ofruar deri sa ti largojë të gjitha dyshimet që PDS qëndron mbas pavarësisë së komunës Tuz-Malësi”.

Shkrela tha që është i ofenduar me mosbesimin ndaj PDS-ën. “Nuk i beson PDS-së? Kujt nuk i beson? Pse je pjesë e pushtetit nëse nuk beson”, i tha Shkrela Nimanbegut.

Deputeti i Forcës përfundoj që sugjerimet dhe kritikat e kolegëve do ti transformoj në amendamente, kështu që Këshilli për ligjshmëri do të vendos më vonë për propozimin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për organizim territorial të Malit të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin e vlerave historike, kulturore dhe

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN
Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin

E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN
E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN

Edhe pse ekzistojnë programet e shumta të shtetit i cili, përmes bashkëpunimit me partnerët ndërkombëtarë dhe sektorin civil, punon për integrimin më cilësor të romëve dhe përmirësimin e gjendjes së përgjithshme

Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj
Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj

Me rastin e 23 janarit, Ditës së Gazetarisë në Mal të Zi, Shoqata e gazetarëve, ka shpërblyer gazetarët më të mirë. Në mesin e laureatëve është edhe gazetarja e RTMZ, Dijana Dukaj, e cila fitoi çmimin

Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG
Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG

Tash disa muaj peshkatarët e Ulqinit, njëjtë si në tërë Adriatikun, ankohen për peshkim të dobët. Mirëpo, në det dalin, sepse kjo është jeta e tyre. Në këtë periudhë të vitit kapen kallamarit të cilët

Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS
Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS

Ministria e Shëndetësisë, Drejtoria për Punë Inspektuese dhe Drejtoria e Policisë edhe këtë javë, nga e premtja deri të dielën mbrëma, do të ndërmarr aksionin e kontrollit të respektimit të masave epidemiologjike