Shoqata “Prindërit”: NË GJYSMËVJETORIN E DYTË ORËT TË ZGJASIN 30 MINUTA

Shoqata “Prindërit” (“Roditelji”) i dërgoi shkresë Institutit për Shëndetin Publik që ora e mësimit nga fillimi i gjysmëvjetorit të dytë të zgjasë 30 minuta, ndërsa qëndrimi i Institutit për këtë çështje do të jetë i njohur pas festave.

Unioni i nxënësve të shkollave të mesme të Malit të Zi gjatë tre ditëve të kaluara ka realizuar hulumtimin mbi qëndrimet e nxënësve/eve për çështjen e zgjatjes së orëve në gjysmëvjetorin edytë.

Siç thanë, në hulumtim morën pjesë mbi 30% e numrit të përgjithshëm të nxënësve/eve të shkollës së mesme në Mal të Zi.

Prej tyre, 7752, apo 93% (7214 nxënës/e) mendojnë se orët duhet të zgjasin 30 minuta.

“Duke pasur parasysh situatën momentale epidemiologjike, e cila në periudhën e ardhshme do të jetë edhe më e keqe, nuk shohim hapësirë për ekspozimin e mëtejmë të fëmijëve ndaj rrezikut për shkak të qëndrimit në shkollë”, thonë në mes tjerash nga Shoqata “Prindërit”.

Artikullin e plotë mund ta lexoni duke klikuar në LINK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e