SHOQATA RUMIA: Kumtesë për opinion

Shoqata e bjeshkatarëve “RUMIA” është organizatë e sapoformuar jofitimprurëse e cila ka filluar me aktivitete vitin e kaluar si grup joformal i motivuar me dëshirën për rikthimin e një tradite te lashtë të daljes masovike të popullatës në maje të Rumisë.

Këshilli organizativ me përkrahje simbolike arriti të organizojë vitin e kaluar më 10 qershor,  daljen në maje të Rumisë, ku morën pjesë rreth 80 përkrahës të kësaj tradite.

Për jetësimin e kësaj ideje dhe për organizimin më të suksesshëm më 16 prill 2013  organizuam Kuvendin themelues dhe formuam Shoqatën e bjeshkatarëve “RUMIA”.

Përveç qëllimeve dhe veprimtarive që ka një shoqatë e rëndomtë e bjeshkatarëve, në Statutin e Shoqatës kemi si Qëllim të veçantë : Ringjalljen e traditës mijëvjeçare të daljes në maje të Rumisë dhe organizimin e lojërave tradicionale popullore në Djerrin e Rumisë, për çdo vit në javën e dytë të muajit qershor.

Dalja do të organizohet më 09. qershor ( e diel).

Enkas për këtë manifestim, Shoqata ka themeluar një Këshill organizativ me anetare nga te gjitha trevat dhe strukturat shoqerore.

Këtë vit presim dalje masovike në maje të Rumisë dhe për të gjithë pjesëmarrësit planifikojmë përgatitjen e ushqimit dhe pijeve freskuese si dhe organizimin e një programi kulturo – artistik me rastin e kthimit të bjeshkatarëve nga maja e Rumise, ne fshatin Brisk (ne Kraje).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.