Shpend i rrallë: PORZANA FRIKACAKE NË PLAZHIN E MADH

PjetlicKënetat në Plazhin e madh, të cilat ndodhen në mes të linjave të para të dinave ranore dhe pyjeve natyror, paraqesin habitat unik në Europë.

Kështu, për shembull, në këtë zonë jeton rreth një për qind e popullatës së përgjithshme europiane të shpendit të rrallë ujor – Porzana frikacake ose porzana e vogël (Porzana pusilla).

Me këmbë të gjatë dhe trup të rrafshët, porzana frikacake lëviz lehtë nëpër kallamin e shpeshtë. Jeton e tërhequr, e karakterizohet me numër të madh të britmave të ndryshme.

Ky shpend në Mal të Zi është i mbrojtur me ligj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…