Shqetësimi i peshkatarëve dhe ekologëve: ADA PO BËHET GADISHULL

Bojana, Buna, Usce, Gryka, Lumi, RijekaGjerësia e degës së djathtë të Bunës është këto ditë rreth dhjetë metra, derisa thellësia në këtë vend është e barabartë me pjesën e poshtme të anijes së vogël të peshkimit. Anijet pak më të mëdha, nëse dëshirojnë të dalin në det, duhet të në degën e dytë, atë të përbashkëtën, shkruan “Vijesti”.

Arsyet e kësaj dukurie duhet kërkuar, siç thanë për këtë gazetë peshkatarët dhe ekologët, në ndërtimin e pakontrolluar në brigjet e lumit si dhe deponimin e pakontrolluar të mbeturinave (shutit). Kjo për pasojë ka mundësi më të vogël qarkullimi të Bunës, thanë ato dhe apeluan për aksion urgjent të organeve shtetërore dhe komunale.

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare “Vijestit” i është thënë që nuk janë kompetent për problemin në grykë të Bunës duke theksuar që kjo është përgjegjësi e Ministrisë së bujqësisë dhe zhvillimit rural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit