Shtyrje e modernizimit të rrugës Ulqin – Krythë: FILLIMI NË VJESHTË TË 2014

Rruga_Krytha_Katerkollë_Ulqin1Fillimi i zgjerimit dhe modernizimit të rrugës nga Krytha deri në Ulqin, me gjatësi 13,5 kilometër pritet në vjeshtë të vitit 2014, zyrtarisht është lajmëruar nga Komuna e Ulqinit.

Ish kryeministri malazez Igor Llukshiq ka paralajmëruar me 13 korrik të vitit 2012, në hapjen e deponisë regjionale  për Ulqin dhe Tivar, që “vitin e ardhshëm do të filloi ndërtimi i fazës së tretë, përfundimtare të rrugës Ulqin-Sukubinë”.

Rruga magjistrale nga Ulqini deri në Sukubinë është ndërtuar rreth viteve 50 të shekullit 20, e me hapjen e kalimit kufitar Sukubinë, në vitin 2002, është bërë rrugë ndërkombëtare në të cilën çdo vit kalojnë disa dhjetëra mijëra automjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…