Shumica e plazheve akoma në pritje: TË MIRAT DETARE MASIN, E MYSAFIRËT NË PLAZH

Për shkak të veprimit sipas njoftimit, Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare akoma nuk ka nënshkruar kontrata me qiramarrësit e shumicës së plazheve në Ulqin. Në mes tyre është edhe plazhi “Miami”, e cila në vitin 2006, e para në Malin e Zi të pavarur, fitoj Flamurin e kaltër. Qiramarrësit e këtij plazhi të rregulluar në mënyrë ekskluzive fajësohen dhe që prishën dunat në plazh. Gazetari i portalit UL-info është bindur që kjo nuk është e vërtet.

Nga të Mirat Detare është deklaruar që procesi i përcaktimi të gjendjes së vërtet dhe devijimet nga plani do ti përcaktojnë për disa ditë. “Aty ku vërtetohen parregullsitë, qiramarrësit do të duhen ti largojnë në mënyrë që të nënshkruajnë kontratën”, thanë nga ky institucion.

Kryetari i shoqatës së qiramarrësve të plazheve në Ulqin Prela Shkrela tha që kjo punë është dashur të përfundohet më herët, e jo tani para fillimit të sezonit turistik. “Me këtë veprim të Mirat Detare na kanë krijuar shumë probleme. Sezoni ka filluar, e askush nga qiramarrësit nuk ka nënshkruar kontratën dhe nuk mund të fitoj vendimin për punë nga organet e qeverisjes lokale”, tha qiramarrësi i Kopakabanës.

Duke theksuar se bëhet fjalë për marrëdhënie joprofesionale dhe diskriminuese, ai për “Dan” tha që është e çuditshme që tani matet çdo centimetër, e mysafirët janë në plazh.

Me këto probleme qiramarrësit e plazheve në Ulqin njoftuan dhe kryetarin e komunës Nazif Cungu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.