Sindikata e Kripores: GRUMBULLIMI I RREZIKUAR, PO SHKATËRROHET FABRIKA DHE HAPËSIRA

Solana, KriporjaOrganizata sindikale e Kripores ka lajmëruar që në basenet e kësaj kompani ka sasi të mëdha të ujit. “Meqë fabrikës tonë në fillim të shkurtit është ndërprerë rryma elektrike nuk ekziston mundësia për nxjerrjen e ujit, çka shkakton dëm të madh dhe devaston basenet dhe argjinaturat”, pohojnë punëtorët e Kripores.

Ato mendojnë që, nëse që sot nuk fillohet me nxjerrjen e ujit, do të duhen 45 ditë që uji nga shirat të nxirret nga baseni, e kjo do të thotë që do të ketë vonesë në përgatitjen dhe futjen e ujit të detit për grumbullimin eventual në 2014.

“Është e qartë që pronari qëllimisht nuk e paguan rrymën e shpenzuar dhe me vetëdije e shkatërron fabrikën dhe hapësirën”, theksojnë nga Sindikata dhe pyesin a ekziston ndokush në Mal të Zi që mund ti ndalojë këto dëmtues?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do