Skaneri në Shtëpinë e Shëndetit: DITË E MADHE PËR KOMUNËN E ULQINIT

Shtëpia e Shëndetit në Ulqin nga e premtja do të ketë tomografinë e kompjuterizuar (skanerin CT) me vlerë 300 mijë euro, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Ky, siç thonë ato, është donacion i familjes Abazoviq e cila Shtëpisë së Shëndetit i dhuroi mjetet të cilat paraprakisht janë grumbulluar për shërimin e djalit të tyre, i cili, për fat të keq, ndërroi jetë dy vjetë më parë.

Shtëpinë e Shëndetit në Ulqin, me këtë rast, e vizituan nënkryetari i Qeverisë Dritan Abazoviq dhe ministrja e shëndetësisë Jelena Boroviniq – Bojoviq.

Nënkryetari i Qeverisë vlerësoi se kjo është një ditë historike për Ulqinin. “Ndajmë lumturinë dhe dhimbjen sot në Ulqin. Falënderimet e mëdha i shkojnë ministres Boroviniq – Bojoviq dhe skuadrës së saj, si dhe ekipit të Shtëpisë së Shëndetit në Ulqin, në krye me drejtoren Sadije Hollaj. E arritëm qëllimit e familjes Abazoviq dhe të vëllait tim, Allmirit që më në fund të instalojmë dhe vendosim skanerin në Ulqin”, tha Abazoviq.

“Jam i sigurt që Emroja sot do të ishte shumë krenar për të gjithë ne dhe besoj që ai është në një vend më të bukur. Në këtë mënyrë u kthye borxhi ndaj qytetarëve, në veçanti atyre të Ulqinit, por edhe të tërë Malit të Zi, rajonit dhe nga të gjithë meridianët, të cilët treguan solidaritet të madh në një moment”, tha nënkryetari i Qeverisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë