SKIFTERI GRI – SHPENDI MË I SHPEJT NË BOTË SIPËR SHASIT

sivi-soko-najbrza-ptica-na-svetu-5Ulqini është një nga vendet më të preferuara për shpend në Evropë. Për këtë gjë të shtunën kishin mundësi të vërtetohen vizitorët e shumtë të cilët, në Ditën evropiane të vëzhgimit të zogjve (EuroBirdwatch), qëndruan në vizitë Shasit dhe Liqenit të Shasit.

Ato me këtë rast kanë pare se si sipër këtij qyteti antik qarkullon “delikatesa ornitologjike”, skifterin gri, shpendin më të shpejt në botë. Ai mund të arrijë shpejtësinë më të madhe se 300 km/h! Dhe nuk është skifteri gri vetëm shpendi më i shpejt, por dhe kafsha më e shpejtë në botë.

Duhet të theksohet që këtë shpejtësi skifteri gri e arrinë vetëm kur vërsulet drejtë presë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…