SKULPTURA NË KALA NGA SHEKULLI I V P. E. RE

Ulcinj_old_townSkulptura më e vjetër e gjetur në hapësirën e gjerë ballkanike është ajo neolite protoilire e quajtur “Shfaqja e gruas”. Është punuar në qeramikë, ndërsa është ruajtur në fragment.

Është gjetur në Kalanë e Ulqinit, ndërsa është nga shekulli V para erës re, pikërisht nga periudha kur ky qytet është themeluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci