Strategjia: LIQENI I SHASIT DHE PLAZHI I MADH SHUMË TË CENUESHËM

Plazhi madh, Velika plazha 3Në Draftin e Strategjisë nacionale për menaxhim integral të zonës bregdetare thuhet që zona e Liqenit të Shasit dhe e Plazhit të madh janë shumë të cenueshëm.

Siç theksohet, këto zona duhet ruajtur nga ndikimet negative, sidomos me ruajtjen e tërësisë së tyre.

“Si zona më të rrezikuara bregdetare janë etiketuar dinat ranore në Plazhin e madh me fragmentet e mbetura të pyllit të lisit të Shkodrës në pjesën e pasme të saj”, thuhet në Strategjinë e cila së shpejti do të dal në shqyrtim publik.

Ajo do ti paraprijë Draftit të Planit hapësinor me dedikim të veçantë për zonën bregdetare, i cili përndryshe, përfshinë tërë zonën e komunës së Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci