Studentët e dalluar: KËRKESË DREJTUAR KOMUNËS SË ULQINIT

Nga  drejtuesit e Komunës së Ulqinit kemi  kërkuar  që të vazhdojnë të mbeshtesin studentët e suksesshëm të cilët studiojnë në vend dhe në shtete tjera të rajonit me anë të shpalljes së konkursit për ndarjen e bursave edhe për vitin akademik 2020/2021, me qëllim  që  sipas traditës së deritashme  të na ndihmojnë  financiarisht  gjatë   studimeve.

Jemi të vetëdijshëm për  mungesën  e mjeteve buxhetore, por besojmë  se  duke investuar në arsim, investojmë në të ardhmen  tonë.

Komuna, edhe në qoftë se nuk e ka buxhetin e mjaftueshëm për t’i mbuluar të gjitha shpenzimet për ndarjen e bursave, e vlerësojmë të arsyeshme  që të shqyrtojë  mënyrën dhe mundesinë për zgjidhjen e këtij problemi që po na preokupon ne studentëve elitarë të kësaj komunë në përpjekjet tona akademike.

Dhënia e bursave studentëve që kanë treguar suksese të larta  në fakultete  normalisht do të ndikojë pozitivisht në procesin mësimor të secilit studentë, sepse do të kuptojmë se  pushteti aktual do të vazhdojë  të vlerësojë  atë që ne e meritojmë. Në të kumndërtën   kjo strukturë udhëheqëse e pushtetit  do të japë  një mesazh  të keq, se ka  hequr  dorë nga e ardhmja  e këtij qyteti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,