Sulejmani: TË MBROHET SHASI DHE TË GJITHË MONUMENTET KULTURORE NË ULQIN

Haxhi SulejmaniKryetari i Kuvendit të Komunës së Ulqinit Haxhi Sulejmani tha se NP “Veprimtaritë Komunale” duhet të mirëmbajë qytetin e vjetër të Shasit.

“Ky lokalitet duhet ti jepet Qendrës për Kulturë për administrim. Duhet të miratojmë planin për mbrojtjen fizike të lokalitetit arkeologjik. Çdo vizitorë i Shasit duhet të ketë edhe përcjellësin – guidën, dhe të vendoset objekti në të cilën do të qëndrojë roja e sigurimit”, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, masat e sigurisë duhet të ekzistojnë edhe për monumentet tjera kulturore dhe historike në Komunën e Ulqinit.

Ai shtoi se javën e kaluar “me urdhër të Beogradit u prish porta në lokalitetin arkeologjik në Shas”.

Në seancën vijuese të parlamentit lokal u miratuan përfundimet mbi mbrojtjen e lokalitetit arkeologjik në Shas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klan Kosova: MYSAFIR MUNIB ABAZI – SI E KALOI ULQINI SEZONIN VEROR

Abazoviq: FILLON KTHIMI I PRONAVE QYTETARËVE TË ULQINIT NË VALDANOS

TV Ul-info: GJELOSH GJOKAJ – “BABAI” I GRAFIKËS MODERNE

Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR
Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR

Në Dhomën e Tregtisë së Malit të Zi u mbajt Kuvendi Themelues i Klasterit të Prodhuesve Bujqësor nga Mali i Zi. Në Kuvendin themelues morën

Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT
Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT

Me rastin e njëvjetorit të vdekjes së kryetarit të saj Dritan Kurti, Shoqata “Ora” do të organizojë mbrëmjen përkujtimore “Një vit pa Dritanin”. Në kuadër

Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!
Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!

“Me kënaqësi dhe lumturi hyj në Valdanos”, deklaroi kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari. Ai tha që padrejtësia shumëdekadëshe më në

BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT
BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT

I rrethuar nga fabrika dhe magazina të braktisura, gazetari i Ulqinit Mustafa Canka diskuton për zogjtë me një çift të moshuar gjerman në kriporet dikur

Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”
Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”

Në kuadër të fushatës ULtra Green, të dielën, më 24 tetor 2021, në periudhën nga ora 11:00-15:00, në Ranë do të organizohet prezantimi i aktivitetet